Terug

Meedoen, gezondheid en zorg

We willen samen met inwoners een veerkrachtige samenleving maken, waarin iedereen meedoet: inwoners die duurzaam samenleven, wonen, werken en recreƫren. Met kinderen die gezond en veilig opgroeien en volwassenen die gezond ouder worden. Een samenleving waarin mensen hun talenten ontwikkelen en inzetten en zich veilig voelen omdat er sociale samenhang is in de buurt waarmee zij verbonden voelen.

Eenzaamheid tegengaan

Net als in de rest van het land, zijn er ook in Zeewolde mensen van jong tot oud die zich eenzaam voelen. Eenzaamheid is een urgent en complex probleem met vaak ernstige lichamelijke, psychische en financiële gevolgen, dat om een eigen, lokale aanpak vraagt. Een standaardoplossing voor alle eenzaamheidsvraagstukken bestaat niet! Maar wij willen wel de uitdaging aangaan op dit punt voor de inwoners van Zeewolde het verschil te maken. We gaan dit doen door de bestaande initiatieven en activiteiten te versterken.

Vrijwilligers

De inzet van maatschappelijke organisaties, kerken en vrijwilligers is enorm belangrijk. Zeewolde kent veel initiatieven en een enorme grote groep vrijwilligers (maatjes) die vaak wekelijks ondersteunen bij taal, werk, financiën, huishoudelijke hulp, sport, enzovoorts. Vrijwilligers en/of maatschappelijke instellingen zijn de ‘smeerolie’ van onze vitale gemeenschap. De gemeente wil de waardering hiervoor laten merken en het vrijwilligerswerk zoveel mogelijk faciliteren.

Verder werken we onder andere aan: